ГАРНА НОВИНА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ: Сало, виявляється, ще й корисне. Відмовлятися від нього не можна — вчені

поделиться в социальных сетях

Традиційно дієтологи проти сала. Так само як і бажаючі схуднути, які відмовляються від сала в першу чергу. А даремно. Жири необхідні для нормального функціонування організму. Жири, що містяться в “національному українському продукті” приносять користь здоров’ю за умови помірного вживання.

Свиняче сало містить арахідонову кислоту, яка належить до ненасичених жирів і є однією з незамінних жирних кислот. Вона входить до складу клітинних мембран, є частиною ферменту серцевого м’яза, а також бере участь і в холестерином обміні, пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на kontrakty.ua.

У салі є й інші цінні незамінні жирні кислоти. Причому за їхнім вмістом (до 10%) сало випереджає вершкове масло. Саме тому біологічна активність сала в 5 разів вища, ніж у вершкового масла і яловичого жиру.

Німецькі вчені навіть радять включати до раціону 20-30 грам сала щодня, особливо в дієти для серцевих хворих. До речі, саме в салі в оптимальному, добре засвоюваному вигляді міститься селен, який є потужним антиоксидантом.

Насичені жири – варто сказати – в салі теж є, причому в чималій кількості. Але це говорить, скоріше, про те, що цей продукт варто вживати в помірній кількості, ніж зовсім виключити з раціону.

Шматочок сала – прекрасний перекус в робочий час. Воно добре засвоюється, не перевантажує печінку і дає аж 9 ккал енергії на 1 г продукту. Це набагато корисніше, ніж навіть найдорожча ковбаса, булочка або бутерброди.

До речі, сало – незамінна закуска під міцне спиртне. Справа в тому, що сало огортає шлунок і не дає напою з градусами швидко засвоїтися. Алкоголь всмоктується пізніше, поступово, вже в кишечнику. Спиртне ж, зі свого боку, допомагає швидше переварити жир і розкласти його на компоненти.

Поєднуйте сало з салатом із сирих овочів, заправлених нерафінованою соняшниковою олією і натуральним оцтом (яблучним або виноградним), який є сильним антиоксидантом.

источник